Hei!

Jeg heter Eivind Traavik Østvang. Min store interesse og lidenskap i livet er å hjelpe mennesker med smerter og andre helsemessige ubalanser. Til dette bruker jeg verktøy som akupunktur, massasjeterapi, kopping og kinesisk urtemedisin.

Etter en ryggskade i 2009 fikk jeg nålebehandling av en kiropraktor og ble etter 2 behandlinger 90% smertefri.

Hvordan kunne dette gå an? Jeg er en skeptisk fyr. Er ikke akupunktur bare et placebo-ritual, av og for naive new age'ere? Jeg måtte finne ut mer og etter endel research bestemte jeg meg for å studere dette enda dypere.

 

7 år senere fikk jeg en mastergrad i kinesisk medisin. Jeg lærte språket, jeg observerte og hjalp til med behandling av opptil 100 pasienter daglig, og jeg lærte ikke minst å skille vitenskapelig basert medisin fra kulturelle dogmer.

 


 

Jeg har nemlig et ambivalent forhold til kinesisk medisin. Det finnes gode og dårlige sider ved denne tradisjonen; empiri og massevis av nedskrevne erfaringer på den gode siden, dogmer og abstrakt overtro på den dårlige. Kombinasjonen av min grunnleggende skeptiske natur og mine unike erfaringer i Kina har gitt meg mulighet til å skille virkelighet fra fantasi. Ved å være oppmerksom på fellesnevnerne fra forskning, erfaring og tradisjon kan jeg tilby effektiv terapi som er både evidensbasert og velutprøvd.

 

Om min behandlingsstil

Akupunkturen og massasjen jeg praktiserer er en kombinasjon av kinesiske og japanske stilarter med vestlige nervebaserte tilnærminger, der målet er å lindre symptomer og plager samtidig som problemet tas ved roten. For muskel- og skjelettlidelser liker jeg å "tilbakestille" muskler vha. strategisk nåling, massasje eller kopping av såkalte trigger- og motorpunkter. Dette kan ofte øke sirkulasjon og løse opp muskulatur umiddelbart, noe som kan hjelpe på anspente/betente sener, bindevev og ledd, som ved senebetennelser, ligament og meniskskader, nedsatt bevegelighet, artrose osv.

Mandag, onsdag, fredag:

Phoenixklinikken
Møllergata 12

0179 Oslo
Telefon: 92 35 98 25

Tirsdag, torsdag:

Teamhelse Jessheim
Trondheimsvn 60

2050 Jessheim
Telefon: 92 35 98 25